Ads Top

1 op de 5 nieuwe fietsen is een E-bike

In 2013 zijn er in totaal 1.008.000 nieuwe fietsen in ons land verkocht. Dat is een lichte daling van 2,5% ten opzichte van het jaar daarvoor. 19 procent van alle nieuwe fietsen het afgelopen jaar was een E-bike. De totale omzet uit fietsverkoop steeg met 3,7% licht naar Euro797 miljoen in 2013.
Met de verkoop van ruim 1 miljoen nieuwe exemplaren is de maatschapelijke aandacht voor fietsen onverminderd groot. De populariteit van hoogwaardige E-bikes toont aan dat die fiets in toenemende mate een serieus alternatief voor woon-werkverkeer is. Het marktaandeel van E-bikes in de totale fietsverkoop is de afgelopen zes jaar ruim verdrievoudigd. Daarnaast past het gebruik van de (elektrische) fiets in de duidelijk waarneembare trends van fitness, gezondheid, milieubewustzijn en een vitale leefstijl. Tijdens de Fiets- en Wandelbeurs/FietsVAK, van 1 tot en met 4 maart in de RAI in Amsterdam, zal veel aandacht worden geschonken aan deze trends en aan de vele technologische ontwikkelingen en innovaties op fietsgebied.
De gemiddelde aankoopprijs van een nieuwe fiets bij de vakhandel steeg met 2,6 procent naar 989 euro en de totale omzet uit fietsverkoop in Nederland (door vakhandel en het branche-vreemde kanaal) nam met 3,7 procent toe naar ruim 797 miljoen euro. In 2013 werden meer nieuwe fietsen via de vakhandel verkocht dan in 2012: 68 versus 66 procent, waarmee de consument aangeeft veel waarde te hechten aan expertise en betrouwbaarheid bij de aanschaf van een tweewieler.
De elektrische fiets was daarbij de 'motor van de markt'. Het aantal nieuwe E-bikes steeg in 2013 met 9,4 procent tot 192.000 stuks en dit type was daarmee verantwoordelijk voor 19 procent van het verkoopvolume. Qua omzet zijn E-bikes verantwoordelijk voor een aandeel van 45,2 procent, een stijging van 3,1 procentpunt ten opzichte van 2012. De verkopen in de overige categorieën daalden allen licht.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.