Ads Top

Snellaadstation voor smartphones maakt einde aan ongemak om batterij

In de kroeg aan de bar, op school tussen de lessen, onder het boodschappen doen of tijdens het wachten bij de dokter. Allemaal plekken waar je, als je even moet wachten, al snel je smartphone erbij pakt. Om even te Whatsappen, een fotootje te posten op Facebook of het nieuws te scannen. Het laatste waar je dan op zit te wachten is een lege batterij. Essent heeft er iets op gevonden. Het energiebedrijf brengt een snellaadstation op de markt voor smartphones en tablets. Een oplossing om snel stroom te tanken in winkels, cafés, supermarkten en andere openbare gelegenheden.
Een snellaadstation van Essent bestaat uit 10 kluisjes met een sleutel. Het werkt simpel: de smartphone of tablet gaat in een kluisje, het apparaat meet welke capaciteit er nodig is en laadt het de accu van het toestel in zo kort mogelijke tijd maximaal op.
Het snellaadstation gebruikt intelligente USB-technologie en kan daardoor veel sneller laden dan een gewone oplader. In een half uur is de telefoon of tablet weer klaar voor gebruik, iets wat wordt aangegeven op het station zelf. Niet meer op zoek naar een stopcontact

‘Dankzij de nieuwe oplaaddienst is het niet meer nodig om een eigen oplader overal mee naartoe te nemen of op zoek te gaan naar een stopcontact dat je daarna continu in de gaten moet houden’, licht Erwin van Laethem, CEO van Essent maar ook Chief Innovation Officer van RWE toe. ‘Ongemak om buitenshuis niet bereikbaar te zijn is dus passé.’ 

Eerste exemplaren

Essent exploiteert de snellaadstations overigens niet zelf maar verkoopt deze aan bedrijven en instellingen. De MediaMarkt in Den Haag, het Kandinsky College VMBO in Nijmegen, Coffee Virus in Amsterdam en autodealer Tigchelaar Groep in Tilburg beschikken over een van de eerste exemplaren. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.