Ads Top

Studenten TU Delft winnen Shell Master Prijs en publieksprijs

Gisteren reikte Shell tijdens de finale de Shell Master Pijs uit aan TU Delft-student Hossein Khalilnezhad (EWI) en de publieksprijs aan Gerrit Boersma (TNW). Robin Vet van de UT Twente won de Bachelor Prijs. De studenten behoorden tot de zes finalisten van de Shell Bachelor Master Prijs, dé competitie waarmee Shell technische afstudeerders uitdaagt een bijdrage te leveren aan de toekomstige energievoorziening.
Gerrit Boersma, bachelorstudent Molecular Science & Technology, dingt met zijn onderzoek naar duurzamere recycling van koper mee naar de prijs voor de beste bachelorscriptie. Hij concludeerde dat door het gebruik van ammoniumzoutoplossing in plaats van zwavelzuur, koper efficiënter, goedkoper en gemakkelijker kan worden gerecycled.
Hossein Khalilnezhad, masterstudent Electrical Power Engineering, onderzocht de effecten van ondergrondse hoogspanningskabels op het bestaande elektriciteitsnet en wil daarmee de prijs voor de beste masterscriptie in de wacht slepen. Zonder maatregelen zorgen ondergrondse kabels voor storingen in het net. Hossein laat zien dat deze storingen door een combinatie van verschillende technieken kunnen worden beperkt.
Tijdens de landelijke finale op 11 maart, die plaatsvond in Shell Technology Centre Amsterdam, presenteren de finalisten met een elevator pitch hun scripties aan een jury bestaande uit Gerald Schotman (Chief Technology Officer Royal Dutch Shell) en de rectores magnifici Ed Brinksma (Universiteit Twente), Hans van Duijn (TU Eindhoven), Martin Kropff (Wageningen University & Research Centre) en Karel Luyben (TU Delft). De winnaars gaan naar huis met mooie prijzen; de prijs voor de beste bachelorscriptie is 2.500 euro en de prijs voor de beste masterscriptie is 5.000 euro. De winnaar van de publieksprijs gaat met 1.000 euro naar huis.
"Shell wil studenten betrekken bij het vinden van innovatieve en technologische oplossingen voor het wereldwijde energievraagstuk. De kwaliteit van bachelor- en masteronderzoek in Nederland is hoog en kan bijdragen aan het verduurzamen en zekerstellen van de toekomstige energievoorziening. Dit stimuleren we met de Shell Bachelor Master Prijs", aldus Shell Chief Technology Officer (CTO) en jurylid Gerald Schotman.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.