Ads Top

Subsidie energiebesparende maatregelen Haarlem succesvol

Ruim 1, 6 miljoen euro door Haarlemmers uitgegeven. Sinds half augustus 2013 konden particuliere huiseigenaren subsidie voor zonnepanelen en andere energiebesparende maatregelen aanvragen bij de gemeente. Haarlemmers kregen 15 procent subsidie op de aanschaf van bijvoorbeeld zonnepanelen, woningisolatie, HR++-glas, zonneboiler en lage-temperatuur verwarming. In 7 maanden was het subsidieplafond van 212.635 euro bereikt.

Ongeveer 300 huishoudens maakten gebruik van de subsidieregeling. In een aantal maanden is een investering tot stand gebracht in de particuliere woningverduurzaming van bijna 1,6 miljoen euro, waarvan meer dan 1,3 miljoen euro wordt geïnvesteerd door Haarlemmers. Dat betekent dat er veel energiebesparende maatregelen zijn genomen en dat Haarlemmers energie gaan opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen.

De subsidieregeling Watt voor Watt was een eenmalige subsidie, die mogelijk werd gemaakt door de provincie Noord-Holland. Haarlemmers konden de subsidie 'Watt voor Watt Haarlem' aanvragen voor energiebesparende maatregelen en duurzame energietechnieken aan hun huis. Deze gaf maximaal 15 procent subsidie op het bedrag van de duurzame maatregelen die men liet uitvoeren, tot een maximum bedrag van 1.500 euro per woning.

Aanvragen die op of na 13 maart 2014 zijn geregistreerd worden niet meer in behandeling genomen. Aanvragen van voor deze datum worden nog behandeld.

Het kan zijn dat er in de toekomst voor het nemen van duurzame maatregelen een soortgelijke subsidie onder een andere regeling beschikbaar komt. Maar dat is nu nog niet bekend. Haarlemmers kunnen nog wel steeds een duurzaamheidslening aanvragen on duurzame maatregelen uit te voeren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.