Ads Top

Ontmanteling datacenter Essent goed nieuws voor Playing for Success

De opbrengst van vijf van de ruim 500 panelen in de zonnecentrale op voetbalstadion Euroborg in Groningen wordt gedoneerd aan Playing for Success. Deze geste doen energiebedrijf Essent en datacommunicatie- en infrastructuurspecialist Brand Rex. Het is bedoeld als steuntje in de rug voor dit buitenschoolse project waar kinderen via voetbalgerelateerde opdrachten spelenderwijs bezig zijn met taal en rekenen. Het project draagt zo bij aan het zelfvertrouwen en de motivatie van de kinderen om zo hun kansen voor de toekomst te vergroten.
Essent en Brand Rex werkten de afgelopen maanden samen om 2 IT-datacenters van het energiebedrijf in Tilburg en Landgraaf zo duurzaam mogelijk te ontmantelen. De medewerkers van het energiebedrijf ontmantelden zelf de ruimtes en scheidden alle materialen, waarna Brand Rex voor de verdere afhandeling zorgde.
In totaal werd 8.385 kilo aan kabels, snoeren, servers, stopcontacten, rekken, goten en andere materialen uit de datacenters gehaald. Maar liefst 91 procent daarvan kon worden hergebruikt. Uiteindelijk werden de materialen zo succesvol gerecycled dat de opbrengsten daarvan hoger waren dan de kosten.
De twee bedrijven besloten om de extra opbrengsten van de samenwerking aan een goed doel te doneren. Ze wilden dat doen aan een ander duurzaam initiatief, en dat is Playing for Success geworden. Deze stichting krijgt nu 25 jaar lang de opbrengst van de groene stroom van vijf zonnepanelen op haar bankrekening bijgeschreven.
Playing for Success is een naschools programma voor kinderen van 9 tot en met 14 jaar bij wie er op school niet uitkomt wat erin zit. Het project draagt bij aan een grotere motivatie en meer zelfvertrouwen waardoor ook de schoolprestaties verbeteren. De donatie is specifiek bedoeld voor de Groningse tak van de landelijk opererende stichting, die haar thuisbasis heeft in stadion Euroborg.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.