Ads Top

Oxxio voorziet daling gastarieven

Op 1 juli maken energieleveranciers hun nieuwe tarieven bekend. Energieleverancier Oxxio komt nu al met een eerste prognose en voorziet dat de tarieven in de markt dalen. Cijfers laten zien dat bij optimale marktomstandigheden een gemiddeld huishouden - op basis van 1.500m3 verbruik op jaarbasis - er enkele tientallen euro's per jaar op vooruit gaat.

Frank Schmid, directeur Oxxio: "Bij stabiele marktomstandigheden voorzien we dat de energietarieven dalen. En de omstandigheden zijn op dit moment gunstig." Oxxio houdt de energiemarkt altijd scherp in de gaten en de statistische calculaties laten dalende tarieven zien. "De reden voor de tariefverlaging ligt in de dalende afnameprijs van gas. In het verleden hebben we echter gemerkt dat energiepartijen deze verlaagde gasprijs niet altijd doorberekenen aan de consument. Wij dagen consumenten uit hier scherp op te zijn."

"Voor veel Nederlanders is de energierekening, na woonlasten, de hoogste maandelijkse vaste last," vervolgd Schmid. "Aan de ene kant willen wij onze klanten helpen om grip te krijgen op hun energie en hiermee controle te hebben op hun verbruik. Want de goedkoopste energie, is de energie die je niet gebruikt. Vanuit die gedachte willen wij onze klanten verder helpen. Aan de andere kant zijn we altijd op zoek naar de beste energiedeal. Zodat de energie die je verbruikt, altijd de goedkoopste is."

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.