Ads Top

Periodieke controles gasnet door Stedin in diverse gemeenten

Netbeheerder Stedin is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van duizenden kilometers elektriciteitskabel en gasleidingen in de provincies Zuid-Holland, Utrecht en de regio’s Noord-Oost Friesland, Weert, Amstelland en Kennemerland. Om de kwaliteit van de gasnetten optimaal te houden, controleert Stedin tussen maart en oktober dit jaar in diverse gemeenten het gasnet. Dit is een periodieke en preventieve controle.
De controles zijn in de gemeenten Amersfoort, Bergambacht, Cromstrijen, Dongeradeel, Dordrecht, Den Haag, De Ronde Venen, Goeree Overflakkee, Gorinchem, Haarlem, Hellevoetsluis, Lansingerland, Montfoort, Nieuwegein, Ouderkerk, Papendrecht, Rotterdam, Schoonhoven, Stichtse Vecht, Vlist, Weert, Zuidplas.
De Nederlandse netten behoren tot de veiligste netten ter wereld. In totaal beheert Stedin zo’n 24.000 kilometer gasleidingen die tenminste iedere vijf jaar preventief door de netbeheerder worden gecontroleerd. Daarnaast legt Stedin nieuwe infrastructuur aan en worden jaarlijks tientallen kilometers gasleiding vervangen.
Gasnetcontroleurs lopen dit jaar tussen maart en oktober in de genoemde gemeenten het gehele gasnetwerk af. Zowel op straat, maar ook tot aan de voordeur van woningen en bedrijven. De medewerkers zijn uitgerust met een met gps-navigatie en een sleepmat voorzien van een gasdetector.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.