Ads Top

Banden met bedrijfsleven sterker door PDEng

Andre Louis MSc. is de eerste kandidaat die een PDEng (Professional Doctorate in Engineering) certificaat ontvangt van de nieuwe PDEng-opleiding Energie en Procestechnologie aan de Universiteit Twente. De tweejarige post-master ontwerpersopleiding is een gecombineerd onderwijs- en ontwerptraject waarin nauw samen wordt gewerkt met het bedrijfsleven. Louis voerde namens het bedrijf VMI Group een technisch ontwerptraject uit en kreeg op 4 maart zijn diploma uit handen van UT-rector Ed Brinksma.
VMI Group, marktleider op het gebied van productiemachines in de rubber- en bandenindustrie, wilde de expertise in de procestechnologie verder uitbouwen. Het bedrijf, met onder meer vestigingen in Nederland (Epe), China en Brazilië, vond in de UT een wetenschappelijke partner. André Louis (Duitsland, 1981) sloot zich in zijn PDEng-traject aan bij de vakgroep Elastomer Technology and Engineering (faculteit CTW) en werd daar begeleid door universitair hoofddocent prof. Wilma Dierkes.
“Dit PDEng-traject was een ideale manier om die wetenschappelijke kennis op te doen en toe te passen in de praktijk”, vertelt Louis. “Bovendien hebben zich nieuwe onderzoeksvragen aangediend door mijn onderzoek. Mijn werk op de UT krijgt daarom een vervolg met een verkort promotietraject. Ik ben er trots op dat ik de eerste ben met dit PDEng-certificaat en weet zeker dat ik nog veel opvolgers krijg.”
De PDEng-opleidingen werden twee jaar geleden in het leven geroepen op de UT. Algemeen coördinator Timo Meinders is blij met deze eerst mijlpaal. “Dit traject heeft veel toegevoegde waarde voor de industrie. Er is grote behoefte aan professionals die zelfstandig een ontwerp kunnen maken voor multidisciplinaire vraagstukken en die concrete innovatieresultaten boeken. Het PDEng-traject is een goed voorbeeld van vruchtbare samenwerking tussen organisaties en universiteiten. We merken dat de ontwerpersopleiding populair is, zeker in de maakindustrie. We werken met veel verschillende organisaties samen. Voorbeelden daarvan zijn Rijkswaterstaat, Ziekenhuisgroep Twente, Friesland Campina, Ballast Nedam, AWL en VDL ETG. Bovendien ontvangen we vanuit het 3TU instituut voor Bouw cofinanciering voor verschillende PDEng-projecten.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.