Ads Top

Toyota en Stedin slaan handen ineen voor schoon rijden

Toyota en Stedin – de netbeheerder van gas en elektriciteit in de Randstad rond en in de steden Den Haag, Rotterdam en Utrecht – hebben de handen ineen geslagen om het rijden met Plug-in Hybride auto’s in Nederland een enorme impuls te geven. Dat hebben beide bedrijven bekend gemaakt tijdens een goed bezocht seminar in het Louwman Museum te Den Haag ter gelegenheid van het jubileumcongres van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG).
Toyota en Stedin constateren dat er in Nederland al veel initiatieven zijn om het schone rijden te bevorderen, maar dat er nog te veel drempels zijn die een echte doorbraak belemmeren. Naast het ontbreken van voldoende laadpalen gaat het bijvoorbeeld om een gebrek aan parkeerplaatsen die specifiek gereserveerd zijn voor elektrisch aangedreven auto’s en onderling nog afwijkende overheidsregels. Dit in de wetenschap dat het aantal auto’s dat (mede) op elektriciteit rijdt de komende jaren zowel in de zakelijke als in de particuliere markt fors zal stijgen.
Het seminar leverde een boeiende discussie op met deelname van een groot aantal burgemeesters en wethouders uit verschillende gemeenten. Diverse gemeenten verklaarden zich desgewenst bereid samen met Stedin en Toyota aan een kort, bondig en concreet voorstel te willen werken om schoon rijden in ons land verder te stimuleren. Stedin en Toyota zullen dit voorstel samen met de betrokken deskundigen en gemeenten in de herfst van 2012 afronden, dat kort daarna wordt aangeboden aan alle gemeenten in Nederland. Toyota heeft de bedoeling een versnelling aan te brengen in het plaatsen van oplaadpunten in gemeenten. Stedin maakt haar netwerk daarvoor geschikt.
Toyota en Stedin investeren beide al in het schone rijden en nemen hiermee hun verantwoordelijkheid. Zo is Stedin als netbeheerder mede-initiatiefnemer van en deelnemer aan testcases met schone auto’s in Rotterdam en Utrecht. Toyota produceert en verkoopt al sinds 1997 hybride auto’s waarvan de Prius inmiddels een wereldwijde bestseller is. Binnenkort komt de Toyota Prius Plug-in Hybrid uit waarbij Toyota een standaard Oplaad Service Pakket levert om het laadgedrag van de berijder zoveel mogelijk te stimuleren.
Over Stedin
Stedin is de onafhankelijke netbeheerder in het meest stedelijke gebied van Nederland: het grootste gedeelte van de provincie Zuid-Holland, inclusief de grootste haven van Europa, en de provincie Utrecht. De organisatie is verantwoordelijk voor ontwikkeling, aanleg, beheer, onderhoud en management van energienetten. Stedin is de schakel tussen ruim 2 miljoen klanten en de energieleveranciers. Het bedrijf staat met 1.200 medewerkers voor veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van energietransport. Stedin is gevestigd in Rotterdam.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.