Ads Top

Subsidie voor zonnepanelen

Particulieren die zonnepanelen aanschaffen om in hun eigen energiebehoefte te voorzien, kunnen vanaf 2 juli 2012 15% van het aankoopbedrag terugkrijgen. De ministerraad heeft daarmee ingestemd op voorstel van minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. De regeling vloeit voor uit het begrotingsakkoord dat is gesloten tussen vijf partijen in de Tweede Kamer. In totaal is er dit jaar voor de subsidie en de uitvoering van de regeling maximaal '22 miljoen beschikbaar. Daarmee kunnen zeker 30.000 aanvragen worden gehonoreerd.
Per installatie wordt maximaal 650 euro subsidie verstrekt, wat neerkomt op een vermogen van 3,5 kilowatt. Hiermee kan voor een gemiddeld huishouden genoeg energie worden opgewekt. De subsidie hoeft niet van tevoren te worden aangevraagd en wordt uitbetaald op basis van een getekende overeenkomst met het bedrijf dat de panelen verkoopt en installeert. Particulieren kunnen subsidie aanvragen met DigiD via het elektronisch loket van AgentschapNL met de digitale versie van een getekende overeenkomst op of na 2 juli 2012. Per adres kan één aanvraag worden ingediend.


3 opmerkingen:

  1. 30.000 aanvragen is een druppel op een gloeiende plaat. Wij geven al sinds aanvang van de geruchten over BTW verlaging of subsidies de teozegging deze korting in onze prijzen te verwerken. Meer info op www.365zon.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Landelijke subsidie op zonnepanelen is een goede ontwikkeling, maar welke aanbieder moet ik kiezen? Wie biedt een goede prijs, maar levert ook kwaliteit? (installatie wil ik ook laten uitvoeren). Iemand tips? Ik ga zelf ook wel even rondkijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oke, ik heb even rondgekeken en zag dat ze bij E.ON zonnepanelen hebben van Europese makelij (geen Chinese). Ze installeren binnen 3 weken op 1 dag. Nu hebben ze een actie waarbij ze in de maanden juli en augustus geen installatiekosten rekenen. Klinkt wel aantrekkelijk. Iemand ervaring met deze actie van E.ON?

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.