Ads Top

Stroomstoring Nieuwegein voorbij

De stroomstoring die donderdagavond 21 juni Nieuwegein trof, is verholpen. Vrijdagavond heeft Stedin de laatste huishoudens en bedrijven aangesloten op het reguliere stroomnet.
Donderdagavond is tijdens het noodweer de stroom in Nieuwegein uitgevallen. Bijna alle wijken zaten zonder stroom. De schade aan het netwerk was groot. De hele nacht en dag zijn er ploegen monteurs aan het werk geweest om de schade te repareren, zodat de stroomvoorziening vrijdagavond om 23:06 uur ook voor de laatste klanten hersteld kon worden. Er zijn de komende tijd nog enkele reparaties nodig om alle schade aan het energienet te herstellen.
De afgelopen 24 uur is de aandacht vooral uit gegaan naar de reparatiewerkzaamheden die hebben geleid tot het herstel van de stroomvoorziening. Hoewel het hoogstwaarschijnlijk is dat de stroomstoring het gevolg was van het noodweer, stelt Stedin een onderzoek in naar de oorzaak.
Alle consumenten en klein zakelijke klanten die langer dan vier uur zonder stroom hebben gezeten, komen in aanmerking voor een compensatievergoeding. Hierover krijgen zij automatisch bericht van Stedin. Meer informatie over deze regeling vindt u hier. Grote bedrijven zijn in de meeste gevallen verzekerd tegen de gevolgen van stroomuitval.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.