Ads Top

25.000 Nederlanders registreren hun eigen duurzame energieproductie

Op de site Energieleveren.nl kunnen consumenten en bedrijven installaties voor duurzame teruglevering registreren. Dat hebben nu al 25.000 Nederlanders gedaan. De site is een initiatief van alle netbeheerders en Energie Data Services Nederland (EDSN). Hiermee kunnen zij gezamenlijk beter inspelen op vraag naar en aanbod van duurzame energie.
Door zelf duurzame energie te produceren besparen consumenten of bedrijven op de energierekening en wordt bijgedragen aan een beter milieu. Het is geen toeval dat juist netbeheerders intensief betrokken zijn bij het faciliteren van duurzame energie. Hiermee investeren zij in hun kerntaak: een continu en veilig energietransport, nu en in de toekomst. Energiebewustzijn is in de toekomst van groot belang om vraag en aanbod op de Nederlandse netten stabiel te houden.
Het registreren van kleinschalige duurzame initiatieven is erg belangrijk. De netbeheerders in Nederland hebben deze gegevens nodig om het energienet optimaal te beheren. Dit is van groot belang bij storingen, werkzaamheden of calamiteiten, maar vooral om de productie van duurzame energie nauwkeurig in kaart te brengen. Daarmee wordt ook inzichtelijk welke technieken een extra stimulans nodig hebben en waar de capaciteit van het net moet worden aangepast. Voor eind 2012 wordt verwacht dat er circa 55.000 installaties voor duurzame teruglevering zullen zijn. De prognose van het aantal installaties met teruglevering per 2050 is 4,5 miljoen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.