Ads Top

Op weg naar een duurzame toekomst: FedEx rijdt voorop

FedEx Express, onderdeel van FedEx Corp. en 's werelds grootste exprestransportbedrijf heeft gisteren haar 'Eco-drive' campagne geïntroduceerd binnen de EMEA-regio (Europa, Midden-Oosten, het Indische subcontinent en Afrika). Het programma start in de Verenigde Arabische Emiraten, waarna het wordt uitgebreid naar Zwitserland en andere landen in de regio. Doel van het Eco-drive programma is het brandstofverbruik te verlagen door de rijgewoonten van de duizenden FedEx Express koeriers te veranderen.
De start van het Eco-drive programma valt samen met World Environment Day, een dag die jaarlijks gevierd wordt door de Verenigde Naties en de internationale gemeenschap - en in het teken staat van positieve milieuacties.
De Eco-drive campagne verschaft FedEx Express koeriers praktische informatie en rijtips om hun voertuigen op een meer milieuvriendelijke manier te kunnen besturen. Het programma onderstreept de niet aflatende inzet van het bedrijf voor duurzaamheid en de bevordering van een actieve 'groene' cultuur op de werkplek. De belangrijkste voordelen van het Eco-drive programma zijn brandstofbesparing, lagere uitstoot (wat leidt tot een schoner milieu) en voorkoming van ongevallen op de weg (wat meer verkeersveiligheid tot gevolg heeft). Twee jaar geleden werd het programma voor het eerst geïntroduceerd bij FedEx Express in Japan - nu wordt het ook binnen EMEA toegepast.
Het Eco-drive programma is een aanvulling op de overkoepelende inzet van FedEx voor een duurzaam milieu. In de EMEA-regio werkt FedEx Express bijvoorbeeld met een combinatie van elektrische voertuigen, hybride voertuigen en elektrisch geassisteerde driewielers, waarmee het bedrijf haar klanten een duurzame pakketaflevering binnen de stedelijke gebieden biedt. FedEx Express heeft daarnaast indrukwekkende stappen gezet in het nastreven van haar duurzaamheidsdoelstellingen: in boekjaar 2011 is het wagenpark ten opzichte van boekjaar 2005 16,6 procent zuiniger geworden. In dezelfde periode is twintig procent van de pick-up en bestelauto's van FedEx Express vervangen voor efficiëntere modellen. Vorige maand kondigde het bedrijf daarnaast aan dat het meer dan 87 volledig elektrische vrachtwagens aan de groene vloot toevoegt, waardoor wereldwijd 130 elektrische voertuigen in gebruik zijn. Meer informatie over duurzaamheid bij FedEx is te vinden op http://about.van.fedex.com/earth smart.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.