Ads Top

GasTerra Personal zone app

Marijn van der Meer is een van de tien genomineerden voor de GasTerra Transitie Jaarprijs. Met zijn Personal Zone app hoopt hij dat veel mensen geld kunnen besparen. 'Zelf doe ik al jaren het licht uit als ik weg ga, ik hoop dat straks vanzelf gaat voor meer mensen.'
'Mijn idee bestaat uit een applicatie die je kunt installeren op elke smartphone. Door middel van de gps-locatie ziet je telefoon waar je bent. Als je thuis bent staat de verwarming aan en als je weg gaat zorgt die applicatie ervoor dat de verwarming lager wordt gezet of zelf uit. Dat geldt ook voor apparaten die stroom gebruiken. Hij zet bijvoorbeeld automatisch je computer of lampen uit. Als je weer thuis komt zet hij alles weer aan. Zo bespaar je veel energie en dus veel geld. Ik woon op mezelf in Den Bosch en kreeg jaarlijks een voorschot terug op mijn energierekening. Dat komt omdat ik minder verbruikte dan was berekend. Altijd als ik weg ga doe ik het licht en de verwarming uit. Daar moest ik iets op verzinnen zodat meer mensen veel geld kunnen besparen. Toen was het idee voor de Personal Zone app geboren.
'In eerste instantie is mijn idee niet ontstaan doordat ik iets voor het milieu wilde doen. Thuis heb ik een afstandsbediening waarop al mijn elektrische apparaten aangesloten zijn. Dus als ik het huis uit ga, zet ik met een druk op de knop alles uit en draai ik de verwarming uit. Dat is niet altijd zo geweest. Het duurde wel een tijdje voordat dit in mijn systeem zat. Er zijn meer mensen die wel graag willen bezuinigen maar daar weinig moeite voor willen doen. Als ze buiten staan denken ze: Oh, ik had die lamp wel uit kunnen doen maar ze gaan daarvoor niet terug naar binnen.
'Ik had dit idee al veel langer in mijn hoofd. Toen ik de advertentie over de GasTerra Transitie Jaarprijs zag staan, heb ik mijn idee eigenlijk op goed geluk ingestuurd. Ik had nooit verwacht dat iemand ook echt iets in mijn idee zou zien.
'Ik studeer communicatie, dus ben helemaal niet technisch geschoold. Ik heb ook geen idee hoe mijn idee straks werkelijkheid moet worden, maar dat ben ik nu aan het uitzoeken. Ook weet ik dat de techniek bestaat. Essent heeft bijvoorbeeld ook al een applicatie waarbij je op afstand je thermostaat kunt bedienen. Dit is hetzelfde idee alleen hoef je hier niks voor te doen. Dus veel handiger!


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.