Ads Top

Subsidie voor slimme oplossingen voor netcongestie overschreven

De subsidie voor slimme oplossingen voor netcongestie om de files op het elektriciteitsnet het hoofd te bieden, is binnen 10 dagen overschreven.

De regeling van 1,5 miljoen euro werd door provincie Noord-Holland op 1 augustus geopend en is onder andere bedoeld voor bedrijven die gezamenlijk stroom willen delen op een bedrijventerrein. Maar ook voor bijvoorbeeld bedrijven die zonnestroom niet op het net kunnen zetten en deze direct zelf willen gebruiken of leveren aan de buren.

Nu blijkt dat er veel belangstelling is voor de regeling, is duidelijk dat de subsidieregeling in een behoefte voorziet. Er is voor maar liefst 2 miljoen aan aanvragen binnengekomen. De provincie gaat deze aanvragen nu eerst beoordelen.

Er zijn verschillende slimme oplossingen mogelijk om efficiënter of op bepaalde momenten beperkter gebruik te maken van het elektriciteitsnet. Met de subsidieregeling wil de provincie dergelijke slimme energieoplossingen stimuleren, omdat deze in veel gevallen sneller te realiseren zijn dan uitbreiding van het elektriciteitsnetwerk, waar ook op ingezet wordt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.