Ads Top

Nederlandse klimaatscale-up Gradyent haalt 10 miljoen euro op

Warmtenetten verliezen nu nog een kwart van hun warmte op jaarbasis. Dat probleem wordt met de stijgende brandstofprijzen en sterke noodzaak tot CO2-reductie nog urgenter.

Warmtenetten draaien vaak op verouderde software en door de transformatie naar geintegreerde energiesystemen met lokale duurzame bronnen wordt het nog belangrijker over de juiste software-systemen te beschikken.

Gradyent heeft software ontwikkeld die warmtebedrijven helpt om hun warmtenetten te optimaliseren en CO2 te reduceren, zodat zij betaalbare en betrouwbare warmte kunnen blijven leveren.

Gradyent haalt nu 10 miljoen euro op in een Series-A-investering vanuit bestaande investeerders Capricorn Partners, ENERGIIQ en Helen Ventures en nieuwe investeerder Eneco.

Gradyent stelt warmtebedrijven in staat hun systemen te optimaliseren en CO2 te reduceren zodat ze betaalbare en betrouwbare warmte kunnen leveren. Gradyent, opgericht in 2019 en gevestigd in Rotterdam, heeft software ontwikkeld gebaseerd op de Digital Twin technologie. Hierbij wordt een digitale kopie van het fysieke warmtesysteem gemaakt, door geografische, weers- en sensorgegevens te combineren met fysieke modellen en AI. De Digital Twin maakt het mogelijk om het warmtesysteem real-time te optimaliseren en om simulaties te draaien van toekomstige situaties. Hierdoor helpt Gradyent warmtebedrijven, gemiddeld gezien, 20 procent warmteverlies te besparen, CO2-uitstoot met 10% te verminderen en de stookkosten met 5 tot 10% te verlagen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.