Ads Top

Duizenden woningen versneld van het aardgas in Groningen

Door het Nationaal Groeifonds worden 5000 woningen in Selwerd, Vinkhuizen en Paddepoel versneld van het aardgas afgehaald en aangesloten op het duurzame Groningse warmtenet van WarmteStad.

In totaal ontvangen 12 warmteprojecten in heel Nederland gezamenlijk 200 miljoen van het Nationaal Groeifonds, een initiatief van de ministeries van Economische Zaken en Klimaat en Financiën. Welk bedrag daarvan naar Groningen gaat wordt later bekendgemaakt.

Selwerd, Vinkhuizen en Paddepoel zijn de drie wijken die voor 2030 van het aardgas gaan en op het warmtenet worden aangesloten. Al bijna 6000 woningen en gebouwen zijn of worden binnenkort aangesloten.

Het Groningse warmtenet wordt zoveel mogelijk gevoed door lokale en duurzame warmtebronnen, zoals restwarmte van datacenters. Ook wordt gekeken naar de mogelijkheden rond zonnewarmte. Hierbij wordt intensief de samenwerking met innovatiepartners gezocht.

Het warmtenetwerk wordt in fases aangelegd. Dit betekent dat naast bedrijven en huizen van huurders, ook steeds meer woningen van eigenaren in Paddepoel, Selwerd en Vinkhuizen worden aangesloten. Op dit moment zijn dat koopwoningen in De Larix en kunnen bewoners van Selwerd-Zuid nu ook kiezen om over te stappen op het warmtenet.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.