Ads Top

Delft gaat voor gelijkspanning

De gemeente Delft gaat (op termijn) alle straatverlichting overzetten op gelijkspanning. Dat vergt minder onderhoud en beheer, omdat er minder bekabeling en schakelkasten nodig zijn. Het is veel duurzamer dan wisselspanning – ook omdat de gemeente gelijktijdig overgaat op ledverlichting. En het is minstens zo veilig.

Met dank aan The Green Village. Daar heeft CityTec met een proefopstelling de overgang van wisselstroom naar gelijkstroom kunnen testen. Deze innovatie met gelijkspanning krijgt nu een vervolg in Delft. Want het bleek uit testen bij The Green Village dat het mogelijk is om tegelijk wissel- en gelijkstroom door één kabel te leiden.

Ook kon men met een even dikke kabel véél meer capaciteit veilig over een langere afstand sturen. Daarmee kan men het aantal schakelkasten met ruim 50 procent terugbrengen. En er is 75 procent minder kostbaar koper aan grondstof voor de bekabeling nodig. Minder materiaal, minder storingen, eenvoudige in onderhoud, een betere elektronische beveiliging.

Eind deze maand gaat de verlichting in de Kuyperwijk over op gelijkspanning en LED verlichting. Het gaat om het gebied tussen de van Foreestweg en de van der Dussenweg,

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.