Ads Top

Maatwerkbedrijf Blankedale vermijdt ieder jaar 130 ton CO2 dankzij 1200 zonnepanelen van Luminus

Insaver, dat deel uitmaakt van de Groep Luminus, installeerde 1200 zonnepanelen op een helling gelegen aan de gebouwen van maatwerkbedrijf Blankedale. Dankzij deze installatie wordt er ieder jaar 560 MWh groene en lokale energie geproduceerd, waarmee Blankedale, een van de grootste werkgevers van Tienen, ieder jaar 39 ton CO2 vermijdt.

Blankedale werk aan meer dan achthonderd personen, waarvan 85 procent werknemers met een beperking. Op 20 september 1965 stichtte Raymond Lauwyck, de toenmalige voorzitter van de plaatselijke afdeling van de Nationale Vereniging voor Hulp aan Verstandelijk Gehandicapten, de werkplaats Blankedale vzw. Na verloop van jaren ontstonden er onder andere een schrijnwerkerij, boekbinderij, groendienst en afdelingen voor verpakking.

De zonne-installatie heeft een capaciteit van 540 KWp en zal ieder jaar 560 MWh groene energie produceren. Hiermee wordt 130 ton CO2-uitstoot per jaar vermeden in vergelijking met de Belgische energiemix, hetzij het equivalent van de uitstoot van ongeveer 1000 vluchten Brussel-Parijs.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.