Ads Top

Studenten vliegtuigonderhoud krijgen stageplaats als windmolenmonteur

 

In 2020 was het aantal stageplaatsen voor studenten Vliegtuigonderhoud tijdelijk drastisch afgenomen door de COVID-crisis.

De opleiding Vliegtuigonderhoud van MBO College Airport van het ROC van Amsterdam-Flevoland (ROCvA-F) zocht daarom naar passende alternatieven om de studenten met hun kostbare technische kennis en vaardigheden hun opleiding te kunnen laten afronden.

Gebleken is dat onderhoud aan windturbines en vliegtuigen een grote overlap kent in competenties. MBO College Airport van het ROC van Amsterdam-Flevoland start daarom na de zomer met een keuzedeel ‘Onderhoud aan Windturbines’, voor haar mbo-niveau 3 & 4 studenten vliegtuigonderhoud.

Vereniging NWEA is blij met deze ontwikkeling en ondersteunt de wens van het ROCvA-F om uiteindelijk toe te groeien naar een volledige opleiding windtechnicus.

Met dit extra keuzedeel krijgen monteurs en technici in opleiding een verdieping op specifieke en specialistische kennis en vaardigheden die komen kijken bij windturbineonderhoud. Het aantal grote windprojecten op zee en op land groeit de komende jaren. Zo groeit ook de behoefte aan technici die kunnen worden ingezet bij de installatie en onderhoud van windturbines.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.