Ads Top

Productie biobrandstof kan efficiënter in combinatie met waterstof

De productie van hernieuwbare brandstoffen kan met meer dan 40 procent worden verhoogd, zonder ook maar één vierkante meter meer land te hoeven bewerken.

Dat zegt een nieuwe internationale studie die de productie van biobrandstoffen op basis van suikerriet in Brazilië onder de loep nam.

Door de productie van ethanol uit suikerriet te combineren met waterstof, zou de CO2 die bij de productie van ethanol vrijkomt kunnen worden omgezet in methanol. In deze tijden van energieschaarste kan deze manier van het produceren van biobrandstof een hoopvol alternatief bieden.

Ethanol is een biobrandstof op basis van suikerriet die in Brazilië al meer dan 50 jaar verkocht wordt als autobrandstof."Momenteel genereert de ethanolproductie grote overschotten aan CO2 tijdens de fermentatie. Door deze CO2 te combineren met waterstof dat is verkregen met behulp van zonne- en windenergie, kun je methanol maken. Opnieuw een brandstof, verklaart Luis Ramirez Camargo, wetenschapper aan de Universiteit Utrecht en hoofdauteur van het onderzoek.

Methanol wordt momenteel vooral in de chemische industrie gebruikt, maar kan in de toekomst ook worden gebruikt in bijvoorbeeld scheepsmotoren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.