Ads Top

Onderstel voor ‘stopcontact op zee’ van TenneT voor kust Egmond aan Zee

Enkele weken na de Zogeheten load out op de werf van Heerema Fabrication Group, verliet een dezer dagen het stalen onderstel voor het transformatorplatform Hollandse Kust (west Alpha) de haven van Vlissingen.

Op een drijvend ponton werd de jacket vervolgens naar zijn plek op zo’n 50 kilometer voor de kust van Egmond aan Zee gebracht. Via dit ‘stopcontact op zee’ brengt TenneT vanaf 2024 duurzame windenergie aan land.

Op de vier hoekpunten werd de jacket met behulp van heipalen, die tot meer dan 50 meter in de zeebodem zijn geheid, vastgezet. De heipalen werden geleid door grote buizen van 10 meter die verbonden zijn met de voeten van het onderstel.

De komende jaren sluit TenneT de windparken op zee aan op het elektriciteitsnet op land, zodat de opgewekte energie kan worden gebruikt. Op het onderstel voor het platform Hollandse Kust (west Alpha) wordt volgend jaar de kant-en-klare bovenbouw geplaatst. Vanaf 2024 is het platform gereed en brengt TenneT met dit ‘stopcontact op zee’ 700 megawatt duurzame windenergie aan land.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.