Ads Top

Personele wijzigingen bij WarmtelinQ en bij Waterstof

Met ingang van 15 augustus 2022 wordt Ruud Bos projectdirecteur van WarmtelinQ, een 100% deelneming van Gasunie. Hij volgt hiermee Guido Custers op die binnen Gasunie benoemd is tot projectdirecteur Waterstof Netwerk Nederland.

Bos is sinds 2019 CEO van Warmtebedrijf Rotterdam. In de periode 1989 - 2000 was hij reeds in diverse functies werkzaam bij Gasunie. Vanaf 2000 heeft hij diverse energie-gerelateerde functies uitgevoerd, waaronder CEO E&P Nederland bij Engie. Hij brengt hiermee een belangrijk warmte-netwerk en ervaring in de warmtesector mee naar WarmtelinQ. Ruud Bos zal samen met Tako Keja de directie van WarmtelinQ vormen.

Guido Custers wordt per 1 september 2022 projectdirecteur Waterstof Netwerk Nederland binnen Gasunie. Het gaat hier om een nieuwe functie waarbij hij verantwoordelijk wordt voor de realisatie van het waterstofnetwerk binnen Nederland.

Custers is sinds 2018 werkzaam bij WarmtelinQ, een 100% dochter van Gasunie. Eerst op commercieel gebied en later als directeur. Inmiddels is dit warmtetransportnet in Zuid-Holland geen toekomstschets meer, maar gaan de eerste leidingen de grond in. Een nieuwe fase binnen het project breekt aan. Tijd ook voor een nieuwe uitdaging die voor Custers vooral op het ontwikkelvlak ligt. Custers heeft een ruime ervaring bij het begeleiden en ontwikkelen van grote, complexe, nieuwe projecten.

De ontwikkeling van het waterstofnetwerk in Nederland neemt steeds meer praktische vormen aan. Vorig jaar heeft de toenmalige staatssecretaris Gasunie gevraagd om te starten met de voorbereidingen van dit netwerk en is 750 miljoen euro subsidie opgenomen in de Rijksbegroting.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.