Ads Top

Dachser neemt eerste waterstofvrachtwagens in gebruik

Dachser is van plan om in 2023 twee waterstof-brandstofcelvrachtwagens in Duitsland in gebruik te nemen.

Volgend jaar zal de logistiek dienstverlener een 27-tons Hyundai Xcient vrachtwagen op de weg zetten in Maagdenburg, Duitsland. De emissievrije vrachtwagen zal worden gebruikt voor regionale distributie en vaste lijndiensten in de nacht naar Berlijn.

Een andere waterstof-brandstofcelvrachtwagen, de 19-tons Enginius Bluepower, zal medio 2023 voor Dachser leveringen gaan verrichten in het stadscentrum van Hamburg.

In Maagdenburg zal Dachser volgens planning begin 2023 een Hyundai Xcient waterstof-brandstofcelvrachtwagen in gebruik nemen. Het voertuig, dat een totaal toelaatbaar gewicht van 27 ton heeft en 18 palletplaatsen biedt, heeft een actieradius van maximaal 400 kilometer, wat betekent dat het in een tweeploegendienst kan worden ingezet. De vrachtwagen zal worden bestuurd door professionele chauffeurs die dit jaar hun opleiding bij Dachser afronden.

Vanaf medio 2023 zal Dachser een Bluepower 1938 waterstof-brandstofcelvrachtwagen van Enginius uit Bremen - een dochteronderneming van de Faun Groep - inzetten voor leveringen in het stadscentrum van Hamburg.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.