Ads Top

LNG voor EemsEnergyTermina in Eemshaven volledig ‘uitverkocht’

1

Gasunie-dochter EemsEnergyTerminal heeft ook de resterende capaciteit in de LNG-terminal in de Eemshaven verkocht. Engie SA neemt de laatste 1 miljard kuub (bcm) af.

Al eerder werden contracten afgesloten met het Tjechische ČEZ en Shell Western LNG B.V. De totale 8 bcm die beschikbaar is in de Eemshaven is hiermee ‘uitverkocht’. De eerste levering van LNG via de terminal vindt naar verwachting al medio september plaats.

Tot dit jaar had Nederland alleen een LNG-terminal in de haven van Rotterdam. Met de uitbreiding in de Eemshaven en de optimalisatie van de terminal in Rotterdam verdubbelt de importcapaciteit voor LNG.

De nieuwe LNG-terminal in de Eemshaven zal bestaan uit twee drijvende FRSU’s (Floating Storage and Regasification Units): de Exmar S188 en de Golar Igloo. De verwachting is dat deze begin september in de Eemshaven arriveren.  

De drijvende terminal zal in de komende vijf jaar in de Eemshaven vloeibaar aardgas omzetten in gasvormig aardgas waarna het in het landelijke aardgasnetwerk kan worden ingevoerd. In totaal kan zo 8 miljard kubieke meter aardgas (8 bcm) extra naar Nederland gebracht worden.

Post settings Labels No matching suggestions Published on 8/1/22 9:02 AM Permalink Location Options Post published

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.