Ads Top

Rockstart lanceert energiefonds van 21 miljoen euro

Rockstart lanceert een fonds voor energie-startups. Het Energy Fund is het tweede vroege investeringsfonds van de organisatie na de lancering van het AgriFood Fund in 2019.

Rockstart, de internationale accelerator-VC ooit opgezet door Oscar Kneppers, lanceert zijn tweede fonds met een investering van 21 miljoen euro in samenwerking met het Nederlandse pensioenfonds ABP en investeringsmaatschappij De Hoge Dennen Capital en andere prominente private en industrie investeerders. Het programma wordt bovendien gesteund door de startkapitaalregeling van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Het Rockstart Energiefonds heeft als doel te investeren in Europese energie-startups met als primaire focus Nederland.

In de loop der jaren heeft Rockstart een solide portfolio van energiestartups opgebouwd waarvan Sympower, FlexiDAO, Dexter Energy en Ammp Technologies tot de meest succesvolle behoren.
Het nieuwe Rockstart Energy Fund wordt geleid door Freer Bisschop en Nick Stockman. De eerste heeft meer dan 30 jaar aan ervaring in de energiesector en is sinds 2016 Rockstarts Energiedirecteur, terwijl Stockman Investment Director bij Lucros Investments is geweest en voordat hij Fund Partner werd eerst mentor was bij Rockstart.

Rockstart is overigens van plan om in de komende 18 maanden een nieuw domeinspecifiek fonds te lanceren dat zich richt op de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de VN en aan de langlopende Europese strategische visie voor 2050.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.