Ads Top

Arnhem zet in op slim gebruik van groene energie

Gemeente Arnhem heeft een open source Internet of Things (IoT) oplossing gekozen om een intelligent energie management systeem te ontwikkelen. Met dit energie management systeem kan de gemeente inzien hoe de aangesloten energie systemen van regionale leveranciers presteren.

In het project worden zonnepanelen en windturbines, autolaadpalen, walstroom voor schepen, en een grote batterij, gekoppeld. Deze worden vervolgens via een web applicatie inzichtelijk gemaakt en gestuurd.

Het platform is in staat om elektriciteitsopwekking, consumptie en de schadelijke uitstoot voor de komende 24 uur te voorspellen. Die data wordt ingezet om de optimale momenten te kiezen om de batterij op te laden of te ontladen, en om te bepalen hoeveel elektriciteit nu het beste in het laden van de auto’s gestoken kan worden, rekening houdend met het aangegeven minimum.

De applicatie heeft een dashboard waarin energiemanagers de besparing van schadelijke uitstoot en de financiële besparingen door de optimalisatie routine live kan volgen. Op de rapportage pagina worden key performance indicatoren getoond die belangrijk zijn voor het project zoals zelf-consumptie (deel van de opgewekte energie die direct lokaal gebruikt worden) en autarkie (deel van de energie consumptie die door lokale groene energie geleverd wordt). Gebruikers van het systeem krijgen automatisch bericht wanneer er zich abnormaal gedrag voordoet, zoals beschreven in automatiseringsregels, met daarin de eerste analyse van de mogelijke oorzaak.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.