Ads Top

Bespaar energie met de VvE in Amsterdam

Veel Amsterdammers wonen in appartementen in oude gebouwen. Als het gebouw niet duurzaam is, kan de energierekening behoorlijk oplopen. VvE’s die hun pand willen verduurzamen, krijgen van ons gratis energieadvies.

Een adviseur kijkt samen met de Vereniging van Eigenaren (VvE) naar de mogelijkheden om energie te besparen en/of zonnepanelen te plaatsen. De energieadviseur kan u daarnaast helpen bij het besluitvormingsproces in de VvE.

Sinds Stijn Thiecke het voorzitterschap van zijn VvE overnam, zag hij de energie- en gaskosten steeds verder stijgen. Hoewel er plannen waren om het pand te verduurzamen, gebeurde er niet echt veel. Dat moest veranderen: “Ik wilde twee dingen aan elkaar koppelen: onze wensen om te verduurzamen en tegelijkertijd onze energiekosten omlaag krijgen. Daarnaast vind ik het ook leuk om bezig te zijn met hoe we het een beetje mooier, beter, groener en toekomstbestendig kunnen maken. Dáár krijg ik energie van.”

“We hebben al een aantal stappen genomen om te verduurzamen. We hebben nu groene stroom en een slimme meter. Daarnaast zijn we begonnen met het aanschaffen van ledlampen, het isoleren van leidingen en dubbele beglazing voor onze ramen. Dit zijn deels ook voorbereidingen om op lange termijn van het gas af te kunnen.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.