Ads Top

Energie-Nederland ingenomen met afgewogen aanpak biomassa kabinet

Het kabinet heeft bekend gemaakt het advies van de Sociaal Economische Raad (SER) Biomassa in Balans te omarmen en te kiezen voor een verantwoorde inzet van biogrondstoffen.

Deze stoffen zijn nodig om de transitie naar een klimaatneutrale en circulaire economie te maken.

Energie-Nederland is ingenomen met deze afgewogen aanpak. Duidelijk is dat biogrondstoffen nodig zijn en blijven voor het klimaatbeleid. Het kabinet gaat de duurzaamheidscriteria uitbreiden naar alle toepassingen van biomassa.

Energie-Nederland vindt het van belang dat het SER-advies op korte termijn leidt tot voldoende perspectief voor nieuwe investeringen in de warmtevoorziening. Specifiek voor warmte gaat het om wanneer de afbouw van subsidies voor basislast warmte straks plaatsvindt en hoe alternatieve routes een plek krijgen. Het kabinet heeft aangegeven voor het einde van het jaar hierover een eerste besluit te nemen. Verdere duidelijkheid moet komen via de Uitvoeringsagenda biogrondstoffen waaraan het kabinet gaat werken. Het bieden van zekerheid is cruciaal voor bedrijven die willen investeren en dat is belangrijk voor de economie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.