Ads Top

Geschillencommissie biomassa: energiebedrijven voldoen aan duurzaamheidseisen

De energiebedrijven hebben de duurzaamheid van de biomassa die zij gebruiken, voldoende aangetoond. Dat concludeert de geschillencommissie biomassa. Deze commissie was door Greenpeace en andere milieuorganisaties samen met de energiebedrijven gevraagd zich hierover uit te spreken.

In 2015 hebben de energiebedrijven en de milieuorganisaties strenge duurzaamheidseisen afgesproken voor het gebruik van biomassa in elektriciteitscentrales. Het gaat om de strengste duurzaamheidseisen ter wereld gericht op onder meer duurzaam bosbeheer, behoud van biodiversiteit en CO2-reductie.

De geschillenprocedure ging over de afspraken over de wijze waarop de energiebedrijven aantonen dat de biomassa die zij gebruiken aan de duurzaamheidseisen voldoet. De energiebedrijven hebben dit in de afgelopen jaren aangetoond met keurmerken waarover de gebruikte biomassa beschikt – zoals het FSC-keurmerk – en met verklaringen van onafhankelijke deskundigen dat de biomassa aan de duurzaamheidseisen voldoet. De geschillencommissie heeft nu bepaald dat de energiebedrijven op deze manier de duurzaamheid van de gebruikte biomassa voldoende hebben aangetoond.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.