Ads Top

Energiehub Geertruidenberg in beeld voor Noordzee-wind

Het Amergebied in Geertruidenberg is in beeld als locatie om elektriciteit van windturbines op de Noordzee te koppelen aan het Nederlandse hoofdnetwerk.

TenneT, eigenaar van het hoogspanningsnet, gaat een zogeheten converterstation met bijbehorende kabels naar de Noordzee bouwen in Geertruidenberg of Borssele.

Met haar locatie direct aan het landelijk hoofdnetwerk voor elektriciteit en de grote en groeiende energiebehoefte in de directe omgeving, is het Amergebied uiterst geschikt voor het aankoppelen van 2 GW (goed voor ruim ~3 miljoen huishoudens) aan vermogen van het toekomstig Noordzee-windpark IJmuiden VER Alpha.

De provincie Noord-Brabant, Regio West-Brabant, de gemeenten Geertruidenberg, Tilburg en Breda en energiebedrijf RWE zien de aankoppeling van het Noordzee-windpark als een unieke kans om de al bestaande ambities in het Amergebied verder te versterken, zonder extra belasting op het omliggende gebied. Daarnaast zien zij een aankoppeling van het Noordzee-windpark als een belangrijke stimulans voor de regio voor de ontwikkeling van een groene, duurzame economie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.