Ads Top

Zonnepark op afvalberg Avri is klaar

Het zonnepark op de voormalige afvalberg van Avri in Geldermalsen is vrijdagmiddag officieel geopend. Gedeputeerde Jan Jacob van Dijk verzorgde de openingshandeling onder toeziend oog van zo'n 50 aanwezige bestuurders en relaties. Met de bouw van het zonnepark krijgt de oude afvalberg aan de A15 een nieuwe en duurzame bestemming voor de toekomst. 

Het zonnepark is met een oppervlakte van 12 hectare het grootste van Gelderland. Ook landelijk behoort het tot een van de grootste zonneparken. De ruim 34.000 zonnepanelen leveren samen een vermogen van 9.3MWp op. Dit is voldoende om ongeveer 3.000 huishoudens van stroom te voorzien. Het zonnepark levert hiermee een belangrijke bijdrage aan de productie van schone en hernieuwbare energie in Rivierenland en het terugdringen van de uitstoot van CO2. Het park is aangelegd door de bouwcombinatie Solarfields / ib vogt. Triodos Groenfonds en het Innovatie- en Energiefonds Gelderland (gemanaged door Oost NL) financierden het project. Qing Sustainable adviseerde Avri gedurende het gehele proces.

Op een later moment worden er excursies georganiseerd, zodat ook omwonenden en andere geïnteresseerden een kijkje kunnen nemen op het zonnepark. Wat nu al kan, is het afnemen van de energie die het park oplevert. Dit kan via duurzame energieaanbieder Vandebron. Ook kunnen inwoners van Rivierenland binnenkort financieel participeren, Hierdoor worden ze tegen een aantrekkelijk rendement mede-eigenaar van het zonnepark. Hierover volgt binnenkort meer informatie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.