Ads Top

Netbeheerders werken aan oplossing voor vertraging aansluitingen

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) gaat onderzoek doen naar de vertragingen bij het aansluiten van nieuwe woningen op gas en elektra. Nieuwe aansluitingen worden niet altijd gerealiseerd binnen de wettelijke termijn van 18 weken. De netbeheerders zijn hierover in gesprek met de ACM en werken samen met aannemers aan een oplossing.

Eén van de redenen dat nieuwe aansluitingen niet altijd binnen de wettelijke termijn gerealiseerd kunnen worden, is een groot tekort aan technisch personeel. Dat wordt extra zichtbaar door de extreme economische groei ​van dit moment, ​waarbij het aantal aanvragen voor aansluitingen zeer sterk is toegenomen. Energienetbeheerders, maar ook bedrijven die water-, telecom- en rioolaansluitingen aanleggen hebben door de combinatie van de grote vraag en het groeiend tekort aan personeel moeite om alle aansluitingen tijdig te realiseren.

De netbeheerders zijn al enige tijd in gesprek met ACM over deze problematiek. Daarnaast werken netbeheerders en aannemers samen aan een oplossing. Niet alleen door het werven van technisch personeel, maar ook door het afstemmen en stroomlijnen van de processen en door onderzoek te doen naar innovatieve, efficiëntere manieren om aansluitingen bij nieuwbouw aan te leggen, zodat aansluitingen sneller gerealiseerd kunnen worden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.