Ads Top

'Acute capaciteitsproblemen Nederlandse stroominfrastructuur zetten langdurige rem op digitale economie'

De datacentersector, verenigd in de Dutch Data Center Association (DDA), heeft onlangs een brandbrief gestuurd naar minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat. Er dreigt een tekort aan energieopaciteit.

Rond Amsterdam is op dit moment de nood het hoogst. Op verschillende plaatsen is uitbreiding van het stroomnetwerk niet meer mogelijk. Het succes van de digitale economie en haar internationale concurrentiepositie hangt in sterke mate af van hoe goed de energie infrastructuur is en meegroeit. Dit vraagt om een integraal actieplan, een dedicated taskforce en grote investeringen, aldus de branche.

Op Schiphol-Rijk is de stroom de komende vier jaar al ''op'', in Amsterdam Zuidoost en op het Science Park is het al bijna zover. Deze drie campussen zijn een hotspot als locatie voor datacenters.

'Onze samenleving zit in een van de grootste veranderingen ooit. Door de sterk groeiende digitalisering verdwijnen, veranderen of ontstaan gehele industrieën. Alles wat online gebeurt, loopt via datacenters. Nederland is als datacenterland daarin uitstekend voorgesorteerd.'

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.