Ads Top

ABN AMRO lanceert energietransitie fonds

ABN AMRO biedt bedrijven die actief zijn in de energietransitie de mogelijkheid om risicodragend kapitaal aan te trekken vanuit een nieuw initiatief, het 'Energy Transition Fund'.

Het fonds richt zich op bedrijven en projecten in de sectoren duurzame energie, energie efficiency/CO2 reductie, slimme infrastructuur en schone mobiliteit. De omvang van een individuele investering uit het fonds ligt tussen de 10 en 25 miljoen euro aan eigen vermogen. De komende jaren is er ruimte te groeien naar een totale fondsomvang van ruim 200 miljoen euro.

Rutger van Nouhuijs, CEO Corporate & Institutional Banking ABN AMRO: "De markt van energietransitie groeit en verbreedt in rap tempo. Veel bedrijven zijn goed gepositioneerd en toe aan een volgende groeistap. Voor zo'n stap is naast krediet vaak ook behoefte aan risicodragend kapitaal. Met dit fonds kunnen we klanten voorzien in die behoefte."

ABN AMRO bedient wereldwijd klanten die actief zijn in de energiesector. Het ondersteunen van de energietransitie is een speerpunt van de bank. De lancering van het "Energy Transition Fund" sluit goed aan bij deze ambitie en eerdere initiatieven zoals de Sustainable Finance Desk en programma's om particulier en commercieel vastgoed te verduurzamen.

Het investeringsfonds richt zich primair op investeringen in Nederland en Noordwest-Europa. Het fonds maakt gebruik van bestaande expertise binnen ABN AMRO en wordt aangestuurd door Frederik Deutman. Een aantal bestaande investeringen in duurzame energie vanuit ABN AMRO private equity wordt tevens in het fonds ondergebracht. Meer informatie over het fonds is te vinden op de website.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.