Ads Top

Buurauto laat energie coöperaties gratis kennismaken met elektrisch autodelen

Vanaf vandaag rijden er drie elektrische Buurauto’s in Friesland. Buurauto zet deze drie auto’s tot 14 juli gratis in bij duurzame Friese organisaties in het kader van de Elfwegentocht. Iedere twee weken verhuizen de auto’s naar een ander dorp. Zo maken tot 14 juli honderden Friezen op een laagdrempelige manier kennis met elektrisch rijden en autodelen. De Energie Coöperatie Garyp, de Friese Milieufederatie en Buurkracht namen vandaag de drie auto’s in ontvangst. De Elfwegentocht is verrukt van het plan: “elektrische deelauto’s zijn de toekomst! Deelauto’s kunnen makkelijk de tweede auto van een gezin vervangen, en zo komt er meer ruimte voor groen op straat!”. De Elfwegentocht verwacht dat veel Energie Coöperaties de kans zullen aangrijpen, om na deze introductie daadwerkelijk een of meerdere deelauto’s aan te schaffen.

Vanaf maandag 6 mei staan er twee elektrische auto’s bij energie coöperatie Garyp en één in Leeuwarden die zal worden gedeeld door de Milieufederatie en Buurkracht. Na twee weken verhuizen de auto’s door naar EC’s Mei-inoar Grien in Aldeboarn en Ferwerderadiel. Van 4 tot 18 juni staan de auto’s in Wommels en wederom in Leeuwarden en de laatste twee weken voor de Elfwegentocht bij de EC’s in Baard en Ooststellingwerf. De auto’s worden gratis neergezet en de gebruikers betalen een kleine kilometervergoeding. De groep mensen die de auto’s het meest enthousiast inzet, wint een auto om te gebruiken tijdens de Elfwegentocht van 1-14 juli.  

Buurauto werkt in de rest van Nederland al samen met verschillende Energie Coöperaties. Sanne Hodzelmans van EC. De Eendracht in Oosterwolde: “Wij gaan interviews houden in de auto’s en muzikanten laten spelen. Zo maken we het zo leuk voor mensen die voor het eerst elektrisch rijden, dat ze nooit meer anders willen.” Jacob Miedema van EC Garyp: “deze kans van Buurauto komt op een uitgelezen moment , want we overwegen om in de toekomst als Coöperatie zelf een deelauto aan te schaffen en nu kunnen we eerst eens uit proberen. We zullen zoveel mogelijk de auto's laden met de opgewekte stroom van ons eigen zonnepark.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.