Ads Top

SONNET wint Energy Hack NL

Granny Heckle heeft afgelopen weekend de eerste prijs gewonnen tijdens de 48-urige Energy Hack NL voor de slimme voorspellende tool SONNET. Via realtime visualisaties en grafieken kan SONNET voorspellen waar er in een specifiek gebied een toename van zonnepanelen verwacht kan worden. Daarnaast toont de tool het effect van deze extra energie op het energienet. Netbeheerders kunnen met deze informatie slimmer investeren in de infrastructuur en aan de slag met diverse scenario’s. Team Granny Heckle wist ook op techniek uit te blinken door onder andere satellietdata, demografische data en vele andere technologieën te koppelen in één inventief model.

De tweede prijs ging naar evHIVE, een open platform voor bestuurders van elektrische voertuigen. Met een mobiele app krijgen gebruikers toegang tot een route met de slimste, en snelste laadplekken. De slimme technologie achter dit platform gaat ervoor zorgen dat gebruikers op flexibele tijden laden. Dit betekent dat de pieken op het energienet verminderen en de dalen worden opgevuld. Hierdoor kunnen netbeheerders het energienet beter benutten.

De organisatie van de Energy Hack NL koos een unieke insteek: het aanbieden van de meest relevante (open) datasets, API’s en technologieën gekoppeld aan een geografisch gebied. De stad Eindhoven werd daarmee een digitale testomgeving met informatie over onder andere de exacte infrastructuur van het energienet, het actuele vermogen door de kabels en een prognose atlas van elektrisch vervoer. Teams konden zo aan de slag met visualisaties, transformaties en slimme koppelingen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.