Ads Top

Vitens en Stedin gaan slim samenwerken

Netbeheerder Stedin en waterbedrijf Vitens gaan nauwer samenwerken en zo onder andere de dienstverlening voor klanten  te verbeteren. Marc van der Linden (CEO Stedin) en Marike Bonhof (lid directie Vitens) tekenden hiervoor een Letter of Intent.

De werkgebieden van Stedin en Vitens overlappen elkaar in de provincie Utrecht. Daardoor komen de twee bedrijven elkaar vaak tegen bij werkzaamheden. Door nu structureel samen te werken kan bijvoorbeeld voorkomen worden dat straten twee keer kort achter elkaar opgebroken worden op dezelfde plek. De twee bedrijven verwachten dat intensievere samenwerking bijdraagt aan het verhogen van de klanttevredenheid en dat de productiviteit bij het vervangen van bijvoorbeeld gas- en waterleidingen fors omhoog kan door deze werkzaamheden gecombineerd uit te voeren.

In de afgelopen jaren werkten Stedin en Vitens al regelmatig samen. Van structureel samenwerken kwam het echter nog niet. Marike Bonhof lid directie Vitens: Met deze samenwerking zetten we met Stedin het gemak voor onze klanten voorop. Door met elkaar in een vroeg stadium samen te werken zijn we in staat onze klanten betere diensten te leveren tegen lagere kosten”.

Stedin en Vitens zijn enthousiast over het gezamenlijk aanpakken van werkzaamheden. CEO Marc van der Linden (Stedin): “Opengebroken straten vormen een grote ergernis bij onze klanten. We kunnen die ergernis terugdringen door slimmer samen te werken. Ons energienet en het waternet van Vitens liggen op veel plekken naast elkaar in de grond. Het is dus eigenlijk heel logisch dat we ook proberen zoveel mogelijk samen werkzaamheden uit te voeren. Dit voorkomt extra overlast bij klanten.”

Door nu voor en achter de schermen meer samen te werken kunnen Stedin en Vitens die ergernis structureel terug dringen. Dat betekent dat er niet alleen op straat meer wordt samen gewerkt, maar juist ook achter de schermen in de voorbereiding.

Stedin en Vitens gaan de komende tijd verder onderzoeken op welke vlakken er nog meer kan worden samengewerkt. Naast het verminderen van hinder door werkzaamheden, valt er ook voordeel te halen op het gebied van veranderende wetgeving, werving van technisch personeel en datamanagement.Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.