Ads Top

Warmtetarieven Ennatuurlijk onder maximumprijs ACM

Met de nieuwe tarieven betaalt een gemiddelde huishoudelijke gebruiker van warmte van Ennatuurlijk per jaar ruim 16 euro minder dan de maximumprijzen voor warmte, zoals die door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) zijn bepaald. Voor het gemiddeld jaarverbruik gaat Ennatuurlijk naar eigen zeggen uit van 30 gigajoule voor een woning van 250 m3.

Warmteklanten kunnen niet zelf hun energieleverancier kiezen, zoals bij gas en elektriciteit het geval is. Om ervoor te zorgen dat consumenten in Nederland een marktconforme prijs betalen voor warmte stelt de ACM jaarlijks een maximumprijs vast. Hierbij wordt de prijs voor warmte vergeleken met de kosten die vergelijkbare huishoudens met een cv-ketel op aardgas kwijt zijn.

De maximumprijzen voor warmte, zoals die door de ACM zijn bepaald, zijn ten opzichte van 2016 in totaal met circa 24 euro gestegen. Dat geldt zowel voor de vaste kosten als voor de variabele kosten, uitgedrukt in gigajoule (GJ). Voor vrijwel alle klanten van Ennatuurlijk zullen de variabele kosten (prijs per GJ) gelijk blijven ten opzichte van 2016 en 2015. Dat is 0,05 euro per GJ lager dan de maximumprijs die de ACM voor 2017 heeft bepaald.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.