Ads Top

Lancering energieplatform ARISE

Met een interactief symposium in het DesignLab van de Universiteit Twente werd donderdag 19 januari het duurzaamheids- en energienetwerk ARISE (Advanced Research on Innovations in Sustainability and Energy) gelanceerd.

ARISE is een Twents getint kennisplatform voor de ontwikkeling van duurzame innovaties voor energie-efficiënte slimme steden. Het onderzoek binnen ARISE moet leiden tot de optimale integratie van duurzame, energie-efficiënte oplossingen in productontwikkeling, gebouwen en lokale infrastructuur.
ARISE is in het leven geroepen door een team van UT-onderzoekers van de faculteit Engineering Technology (ET) en het programma Science Based Engineering (SBE) van de UT. Inmiddels zijn ook andere faculteiten, het DesignLab en externe organisaties aangehaakt. Het team werkt samen met instellingen en bedrijven uit Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië. Samen met die partners wordt gefocust op de vertaling van fundamentele, wetenschappelijke uitkomsten naar toepassingen in de maatschappij.

Wetenschappers van de Universiteit Twente, studenten, bedrijven, Kennispark Twente en Oost NV brainstormden tijdens het symposium over de thema’s duurzame energie en circulaire economie.
Prominente sprekers als UT-alumnus Daniël Poolen (tv-presentator en oprichter The Plastic Soup Enteprise), Albert Molderink (UT/Ipsum Energy), Joost Kuijper (Province Overijssel) en Gerrit Bruggeman (RTB, The Valley) inspireerden de deelnemers.

“Er heerste een goede sfeer en er was veel enthousiasme”, zegt ARISE-coördinator prof. Angele Reinders. “De workshops waren enerzijds vrij inhoudelijk met stevige engineering-onderwerpen, maar de creatieve denkwijze zoals we die veel meemaken in het DesignLab, maakte het voor iedereen inzichtelijk. Er zijn al veel goede ideeën ontstaan. We verwachten een mooie toekomst voor ARISE.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.