Ads Top

Gezamenlijk plan van 50 miljoen voor economie regio Arnhem-Nijmegen

Samen met de provincie investeren de gemeenten Arnhem en Nijmegen de komende twee jaar bijna €50 miljoen in de economie van de regio Arnhem-Nijmegen. De drie overheden zien vooral kansen op het gebied van gezondheidstechnologie en energie, twee sectoren waar de regio sterk in is. Ook krijgen beide binnensteden een impuls.

Bea Schouten, gedeputeerde gebiedsopgaven: 'We bundelen onze krachten voor hetzelfde doel: banen creëren door de sterke kanten van de regio verder te versterken. Een mooie stap.'

De investeringen in de sectoren gezondheidstechnologie en energie richten zich vooral op de locaties waar dit type bedrijvigheid plaatsvindt. In Arnhem is dat Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in combinatie met de hogescholen HAN en Van Hall Larenstein. In Nijmegen gaat het om Campus Heijendaal en de Novio Tech Campus.

Levendige binnensteden zijn belangrijk voor de economie. Daarom investeren we samen bijna €25 miljoen in beide binnensteden, bovenop wat beide gemeenten al deden. Voor beide binnensteden gaan we de verbinding met het station en de verbinding met de groene omgeving verbeteren.

De binnensteden van Arnhem en Nijmegen verschillen van elkaar in karakter en aanbod. Dat willen we versterken. In Nijmegen gaat daarom geld naar onder meer het stationsgebied en het Valkhofkwartier. In Arnhem investeren we onder meer in de ontwikkeling van het Bestuurskwartier en een Creatieve Corridor.

Waarnemend burgemeester Boele Staal van Arnhem, de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls en commissaris van de Koning Clemens Cornielje ondertekenden op 12 januari 2017 een akkoord. Daarin spraken ze af om minstens 10 jaar vast te houden aan de ingezette koers om de economie van de regio te versterken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.