Ads Top

Nuon zorgt voor 'prijsdoorbraak publieke laadpunten'

De combinatie Nuon-Heijmans gaat in opdracht van de provincie Noord-Brabant 2.480 publieke laadpunten realiseren in verschillende gemeenten in Noord-Brabant en Limburg. Dit doet het energiebedrijf tegen de laagste kosten voor de consument tot nu toe: euro 0,22 per kWh inclusief BTW.

Omdat de provincie een langdurig contract met Nuon-Heijmans aangaat voor 10 jaar kunnen de laadpalen zonder subsidie van de overheid geplaatst worden. Daarnaast draagt het verlaagde belastingtarief voor publieke laadpunten per 1 januari 2017 bij aan een lagere kWh-prijs voor consumenten.

Bij de nieuwe publieke laadpalen in Noord-Brabant en Limburg zal Nuon starten met een proef om zogeheten 'laadpaalklevers' tegen te gaan. Zo'n 10% van de laadpaalsessies bij publieke laadpunten duurt langer dan 24 uur. Hiermee zijn veel palen onnodig lang bezet, wat leidt tot frustratie bij elektrische rijders én inefficiënt gebruik van de laadpunten. Nuon introduceert daarom, in overeenstemming met de provincies, de minimale afnameverplichting van 1 kWh per uur, overdag. Hierbij wordt ervan uitgegaan dat als een accu voor 4 kWh opgeladen wordt, de laadpaal maximaal 4 uur bezet mag zijn. Per uur dat de gebruiker langer aan het laadpunt blijft staan wordt aanvullend 1 kWh in rekening gebracht.

Nuon en moederbedrijf Vattenfall hebben sinds 2009 al meer dan 125 miljoen euro geïnvesteerd in elektrisch vervoer. Nuon biedt laadoplossingen voor thuis, op het werk en in de stad en is marktleider op het gebied van publieke laadpunten en - diensten. Maandelijks maken zo'n 11.000 elektrische rijders gebruik van de ruim 2.700 laadpunten die Nuon samen met Heijmans beheert. Er worden per maand 3,2 miljoen emissievrije kilometers 'getankt' bij deze laadpunten.

Heijmans is sinds 2011 betrokken bij elektrisch vervoer en heeft uiteenlopende projecten gerealiseerd. Heijmans kijkt daarbij niet alleen naar oplaadinfrastructuur, maar ook naar activiteiten die aansluiten op infra- en woningbouw en vastgoedactiviteiten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.