Ads Top

TenneT versterkt elektriciteitsnet Zeeuws-Vlaanderen

In Zeeland wordt gewerkt aan de versterking van het elektriciteitsnet om de leveringszekerheid voor Zeeuws-Vlaanderen te vergroten. Hiervoor worden nieuwe 150 kV-kabels aangelegd tussen het 150 kV-station Goes de Poel en Ellewoutsdijk en tussen de Willemskerkeweg in te Terneuzen en 150 kV-station Westdorpe.

Het 150 kV-net in Zeeuws-Vlaanderen is verbonden met de rest van het 150 kV-net van Zeeland via twee 150 kV-verbindingen tussen de 150 kV-stations Borssele en Terneuzen. Onderdeel van deze 150 kV-verbindingen zijn twee 150 kV-kabels door de Westerschelde.

De bestaande 150 kV kabels door de Westerschelde worden op een andere manier aangesloten. Hierdoor is het niet nodig om nieuwe kabels aan te leggen door de Westerschelde.

Met deze oplossing wordt het 150 kV-net toekomstbestendig gemaakt en de leveringszekerheid voor Zeeuws-Vlaanderen vergroot.

Voor de nieuwe ondergrondse 150 kV-verbinding is een voorkeurstracé uitgewerkt. Dit tracé is zorgvuldig gekozen op basis van een aantal criteria. Zo wordt onder andere gekeken naar de veiligheid, de leveringszekerheid, het milieu, de toekomstvastheid en de kosten en de relatie tot de omgeving.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.