Ads Top

Voertuigen en machines Midden-Drenthe op duurzame brandstof

De dieselvoertuigen en machines, zoals strooiwagens, tractoren en houtversnipperaars. van de gemeente Midden-Drenthe rijden niet langer op diesel maar op Gas to Liquid (GTL). Deze brandstof is veel milieuvriendelijker dan diesel, onder meer omdat  GTL  minder schadelijke stoffen uitstoot en biologisch afbreekbaar is.

“Wij vinden dat wij als gemeente een voorbeeldfunctie moeten vervullen als het gaat om duurzaamheid”, aldus wethouder openbare werken Gerard Lohuis. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mogelijkheden om invulling aan die voorbeeldfunctie te geven. Dat kan op veel manieren: zoals zonnepanelen voor de energievoorziening van het gemeentehuis en een andere manier van afvalverwerking. Maar ook bij de inzet van ons materieel kijken we naar manieren om het milieu minder te belasten. Zo rijden onze kleinere auto’s  al elektrisch of op duurzame brandstof. Met de overgang naar schonere brandstof van onze grotere voertuigen en machines, maken we weer een grote stap.”

Voor de overgang van diesel naar GTL zijn geen aanpassingen aan de voertuigen en machines nodig. Tanken gebeurt op werkplaatsen in Beilen, Smilde en Westerbork, waar de gemeente in totaal 15.000 liter in opslag kan houden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.