Ads Top

Nederlands-Lesothaans bedrijf African Clean Energy breidt de distributie van hi-tech kooktoestel uit naar Cambodja

De sociale onderneming African Clean Energy (ACE), dat ACE 1 kooktoestellen produceert, breidt de distributie uit naar Zuidoost-Azië. Het Nederlands-Lesothaans familiebedrijf, gevestigd in Lesotho, speelt in op de groeiende vraag door een distributietak te openen in Cambodja, samen met lokale partners SmartLuy en Wing. De ACE 1 is hiermee een van de weinige hi-tech apparaten die vanuit Afrika naar Azië wordt geëxporteerd en het eerste product vanuit het ministaatje Lesotho.

“De vraag naar veilige, kwalitatieve kooktoestellen in Zuidoost-Azië is groot, voornamelijk in Cambodja. Er wordt daar nog veel op open vuur gekookt, dat een grote negatieve impact heeft op de bevolking. Voor de distributie naar Cambodja was het vinden van de juiste lokale partners cruciaal”, zegt directeur operations Judith Joan Walker. “Consumenten hebben vaak geen toegang tot zaken die voor ons vanzelfsprekend zijn, zoals een bankrekening. Gelukkig hebben we innovatieve betaaloplossingen gevonden.”

Hoewel niet alle Cambodjanen een bankrekening hebben, is een mobiele telefoon daarentegen een normaal bezit voor alle bevolkingsgroepen. Samenwerkingspartners SmartLuy en Wing verzorgen mobiele betalingen, wat het eenvoudiger maakt om grotere aankopen zoals de ACE 1 te doen. Ook faciliteert ACE microfinancieringen in de lokale verkoopstrategie, een methode waarmee het bedrijf eerder in Afrika zeer succesvol was. De mobiele betalingen, in combinatie met het aanbieden van een lening die in negen maanden terug kan worden betaald, maakt het voor alle Cambodjanen mogelijk de ACE 1 aan te schaffen.

ACE is opgericht met als doel een duurzame oplossing te bieden voor de problematiek rondom koken op open vuur. Momenteel sterven er nog jaarlijks 4 miljoen mensen aan de gevolgen van de rook die hierbij vrijkomt. Het ACE 1 kooktoestel maakt gebruik van biomassa, waarbij nauwelijks rook vrijkomt. Tegelijkertijd besparen huishoudens gemiddeld 20% op de brandstofkosten en is het een belangrijke bijdrage tegen de ontbossing en CO2-uitstoot in ontwikkelingslanden. Ook beschikt de ACE 1 over een zonnepaneel, waarmee families van elektriciteit worden voorzien.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.