Ads Top

Kick-off actie Check je warmtelek

Donderdag 12 januari heeft gedeputeerde Tjisse Stelpstra het startsein gegeven voor de Actie Check je warmtelek voor medewerkers en statenleden van de provincie Drenthe. Met deze actie worden met een warmtebeeldcamera warmtelekken in de woning gemeten en resultaten uitgewisseld. Zo wil de provincie ook zelf in actie komen voor een energieneutraal Drenthe.

DIT (Drenthe In Transitie, samenwerking van de 12 Drentse gemeenten en de provincie Drenthe) heeft samen met de Hanzehogeschool, Gas Unie en Buurkracht de actie “Check je warmtelek” opgezet om het energiebewustzijn van bewoners te vergroten. Dit door zelf met een warmtebeeldcamera foto’s te maken van hun eigen woning (en van de buren), de resultaten onderling te bespreken en feedback te krijgen van de onderzoekers. Deze actie is vorig jaar als experiment bij de GasUnie getest. Dit was zo’n succes, dat honderdvijfentwintig deelnemers waaronder statenleden en medewerkers meedoen aan de actie om te speuren naar de warmtelekken in hun eigen woning.

Gedeputeerde Tjisse Stelpstra: ‘Als organisatie gaan wij ons energiebeleid niet alleen uitdragen. We gaan zelf ook aan de slag. Vorig jaar hebben wij de actie Speur de Energieslurper gehad. Daarbij hebben medewerkers inzicht gekregen in het energieverbruik van apparaten. Met deze actie krijgen mensen inzicht of hun woning goed geïsoleerd is, want goede isolatie draagt bij aan een lager energiegebruik. Hiermee zetten we weer een goede stap richting Nul op de meter’.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.