Ads Top

ENGIE en EnergyVille werken aan de slimme energiesystemen van de toekomst

ENGIE Benelux, het ENGIE Labs netwerk en de onderzoekspartners van EnergyVille, KU Leuven, VITO en imec hebben vandaag in het gebouw van EnergyVille in Genk (België) een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. De overeenkomst houdt een innovatieve samenwerking in op het gebied van slimme energiesystemen voor de toekomst.

ENGIE Benelux, via ENGIE Electrabel, en de ENGIE Labs, via ENGIE Lab Laborelec (het belangrijkste R&D-centrum van ENGIE, gevestigd in België), werken al lang succesvol samen met de EnergyVille onderzoekspartners: De afgelopen jaren werd vooral gezamenlijk onderzoek gedaan naar netbalancering, in het bijzonder in het kader van het Linear-project (algemeen gecoördineerd door VITO en samen met KU Leuven uitgevoerd), waarbij werd bestudeerd hoe nieuwe, hernieuwbare en fluctuerende energiebronnen kunnen worden afgestemd op de vraag van de eindgebruikers.

Recentere samenwerking leidde tot de oprichting van een gezamenlijk KU Leuven / ENGIE 3D Printing Lab en Fab Lab (met focus op het printen van metalen onderdelen) en tot de technische ondersteuning van ENGIE Labs aan het Belgische Solar Car team dat geleid wordt door studenten van KU Leuven.

Het onderzoek richt zich op de toekomstige energie-ontwikkelingen binnen de residentiële woningen, gebouwen, industrie en slimme netten, evenals op de verdere integratie van hernieuwbare energie en de samenwerking tussen verschillende energievectoren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.