Ads Top

Een op maat gemaakt zonnesysteem voor elk Nederlands dak

61 procent van alle huiseigenaren heeft interesse in zonne-energie, maar slechts 4% bezit ook daadwerkelijk zonnepanelen. Veel mensen blijven zitten met vragen over de opbrengsten en besparingen. Voor aanbieders van zonnepanelen is het vaak tijdrovend om deze opbrengsten exact te berekenen. Solar Monkey en Readaar bundelen krachten met de TU Delft en Universiteit Utrecht om een einde te maken aan alle onzekerheid. Onder de naam PVision ontwikkelen zij software die automatisch een perfect zonnesysteem ontwerpt voor elk dak in Nederland. Dankzij de nauwkeurige berekeningen kunnen de opbrengsten bovendien gegarandeerd worden. Topsector Energie ondersteunt PVision met een TKI-subsidie van 470.000 euro.

Er komt ontzettend veel kijken bij de aanschaf van zonnepanelen, wat leidt tot veel onzekerheid. Welke panelen zijn er? Hoeveel energie brengen ze op? Hoeveel geld levert dat op? Doel van het PVision project is om zekerheid te geven, het optimale ontwerp te creëren, en de energieopbrengst van de geïnstalleerde systemen te garanderen en te monitoren. En dat proces wordt via geavanceerde software volledig geautomatiseerd.

Er ligt een specifiek zonnesysteem-ontwerp klaar, speciaal ontworpen voor het dak van een klant. Niet zomaar een schatting, maar het ideale zonnesysteem dat aansluit op díe situatie. Klaar om geïnstalleerd te worden, met een gegarandeerde opbrengst. En nadat het systeem is geïnstalleerd, wordt het dagelijks gemonitord om er zeker van te zijn dat het goed werkt. Mogelijke problemen worden direct opgemerkt en snel opgelost, vaak nog voordat de klant zelf doorheeft dat er iets aan de hand is.
Dr. Olindo Isabella van de TU Delft:“ Dit is een geweldige kans om fundamenteel onderzoek direct te implementeren in de markt. Ik ben ontzettend enthousiast over de uitwerking van dit project op de verdere ontwikkeling van de zonne-energie markt!”

“Dit is een grote stap voorwaarts in de manier waarop we zonnesystemen wegzetten in de markt”, aldus Jan Pieter Versluijs, CEO van Solar Monkey. “Het ontwerpen en aanbieden van zonnesystemen is nog nooit zo eenvoudig geweest. Door deze ontwikkelingen kunnen wij direct samenwerken met overheden en installateurs om voor gehele steden en provincies zonnesystemen te ontwerpen. Op voorhand weten wij de veelbelovende gebieden gemakkelijk te kwalificeren. Miljoenen zonnepanelen kunnen op deze manier worden aangeboden en geïnstalleerd. Dit zorgt voor een enorme impact.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.