Ads Top

Speciaal vliegtuig inspecteert warmtenetten Eneco

In de komende periode inspecteert Eneco haar warmtenetten in Utrecht, Nieuwegein en Capelle aan den IJssel vanuit de lucht. Een klein vliegtuig van het gespecialiseerde Deense bedrijf COWI zal ergens in de komende weken/maanden een preventieve warmtescan maken om de staat van de ondergrondse stadswarmteleidingen in deze gemeenten in kaart te brengen.

Voor het beste resultaat moet de inspectie op de koudste momenten van de dag (na zonsondergang) uitgevoerd worden. In combinatie met de toegestane vliegtijden binnen de vergunning wordt er gevlogen tussen ongeveer 19.00 en 23.00 uur. Het vliegtuig zal tijdens deze uren op een hoogte van 400 tot 600 meter een vliegpatroon boven het gebied aanhouden.

Het is de derde keer dat Eneco een dergelijke inspectievlucht laat uitvoeren. Ondanks dat er gekozen is voor een klein en stil vliegtuig kan de inspectievlucht voor enige geluidsoverlast zorgen.

Aan de hand van de gemaakte scans kunnen onregelmatigheden in het warmtenet worden opgespoord. Hierdoor kunnen onderhouds- en renovatieactiviteiten gerichter en efficiënter worden ingepland. De scans geven meer informatie en een completer beeld dan de gangbare (steekproefsgewijze) controles vanaf de grond.

Eneco heeft in Zuid-Holland, Utrecht en Amstelveen ongeveer 2.700 kilometer aan ondergrondse warmteleidingen in eigendom en beheer. Eneco heeft ruim 135.000 warmteklanten in deze gebieden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.