Ads Top

Spouwmuur isoleren kan tot €210 per jaar besparen (i.m)

Het isoleren van de spouwmuur, de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur, kan jaarlijks tot zo’n €210,- per jaar besparen op energiekosten. Dat blijkt uit cijfers van MilieuCentraal (2016). Niet alleen is het goed voor de portemonnee, ook kan spouwmuurisolatie aardig wat kubieke meter gas besparen. Het isoleren van een muur is daarnaast nog niet eens zo duur. Deze vier tips geven u een handreiking over waarop u moet letten bij het isoleren van de spouwmuur.

1.    De spouwmuur isoleren
Bekijk altijd eerst of u zelf de spouwmuur kunt isoleren of dat u de klus beter kunt overlaten aan een specialist. Gaat u verhuizen naar een nieuwbouwhuis waarbij de spouwmuur dus nog gebouwd gaat worden? Dan kunt u de tussenruimte makkelijk zelf vullen met isolatiemateriaal. Daar kunt u verschillende producten voor gebruiken, waaronder purschuim. Wanneer u een bestaande muur wilt isoleren kunt u beter kiezen voor een gecertificeerd bedrijf.

2.    De kosten en mogelijkheden
Als u het aanbrengen van de isolatie overlaat aan een bedrijf, wees er dan van bewust dat de prijzen sterk uiteen kunnen liggen. Dat kan bijvoorbeeld te maken hebben met het soort materiaal dat gebruikt wordt. Een spouwmuur isoleren kan zomaar €800,- kosten. Dat is een grote investering die in één keer gedaan moet worden, maar bedenk u ook hoeveel u daarmee kunt besparen. Niet alleen kunt u jaarlijks tot honderden euro’s besparen op uw energiefactuur, maar ook kunt u wellicht in aanmerking komen voor subsidie. Dit kunt u het beste checken op de website van MilieuCentraal.

3.    Vraag altijd meer offertes aan
Door bij meerdere bedrijven een offerte aan te vragen, krijgt u een realistischer beeld van alle mogelijkheden. Wanneer u informatie inwint, houd er dan ook rekening mee dat deze bedrijven natuurlijk het liefst hun eigen producten verkopen. Het is daarom goed om ook eigen research te doen. Kijk daarom naar geschikte materialen voor uw huis en de bijbehorende eigenschappen van deze producten.

4.    Vergeet deze zaken niet te melden
Wanneer u een bedrijf inschakelt en er komt iemand een inspectie verrichten om in te schatten wat er moet gebeuren, vermeld dan ook eventuele vochtplekken als deze aanwezig zijn. Ook de inspectie van de buitengevel is aan te raden. Het is namelijk zonde als, na zo’n grote investering als een spouwmuurisolatie, de lucht alsnog kan ontsnappen via een andere plek in huis. U kunt zelf bijvoorbeeld uw kozijnen checken op loslatende kit. Deze kunt u zelf met bijvoorbeeld een siliconenkit bijwerken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.